KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2016/2017

Zakończenie roku szkolnego

Uroczyste Zakończenie roku szkolnego 2016/201 7 odbyło się w naszym przedszkolu 22 czerwca. Po powitaniu przez panią dyrektor Marię Klauzę wszystkich dzieci, rodziców i wychowawców przedszkolaki zaprezentowały bogaty program artystyczny. Pięknie recytowały wiersze, śpiewały i tańczyły wprowadzając wszys...

Wycieczka do ZOO

W dniu 13 czerwca br. nasi wychowankowie wraz z opiekunami wybrali się autokarem na całodniową wycieczkę do łódzkiego ZOO. Około godziny 11, po drugim śniadaniu, wyruszyliśmy na zwiedzanie ogrodu zoologicznego. Żyrafy, zebry, wielbłądy, lwy i tygrysy - dzieci przeżyły wyjątkową lekcję pełną radości. Zwieńczeniem...

Wizyta przedszkolaków z Łękińska

W poniedziałek 12 czerwca br. ponownie gościliśmy w naszych progach dzieci z Publicznego Przedszkola Samorządowego z Łękińska. Podczas spotkania królował taniec. Mili goście zaprezentowali wszystkim kilka układów choreograficznych, m.in. do muzyki rosyjskiej, „Tęcza” czy taniec Poleczka. My...

Wizyta w Publicznym Przedszkolu Nr 9

W czwartek 8 czerwca br. nasze dzieci wraz z paniami udały się do zaprzyjaźnionego Publicznego Przedszkola Nr 9, gdzie obejrzały przedstawienie p.t. „Jak słonik Tupi polubił swoją trąbę” . W rolach głównych wystąpiły dzieci z grupy Biedronki pod kierunkiem Pani Barbary Kabzińskiej. Celem przedsta...

Piknik Rodzinny

Piknik rodzinny to impreza, która na stałe wpisała się w Kalendarz naszego przedszkola. W tym roku już po raz dziewiąty gościliśmy w ogrodzie przedszkolnym naszych podopiecznych wraz z całymi rodzinami. Tradycyjnie dla uczestników wspólnej zabawy przygotowano wiele atrakcji: konkursy z nagrodami...

Spartakiada przedszkolaków

W dniu 1 czerwca br. dzieci z naszego przedszkola pod opieką Katarzyny Kędry i Kingi Nity udały się na boisko przy ul. Kościuszki w Radomsku, gdzie odbywała się Spartakiada przedszkolaków pod hasłem „Sprawny jak przedszkolak”. Organizatorem imprezy był MOSiR, Publiczne Przedszkole Nr 9 i PCK. Spa...

Barwny korowód

W tym roku nasze przedszkolaki świętowały Dzień Dziecka w szczególny sposób. Dzień rozpoczął się od Spartakiady przedszkolaków na boisku przy ul. Kościuszki. Po południu natomiast uczestniczyliśmy wraz z dziećmi z radomszczańskich szkół i przedszkoli w imprezie zorganizowanej przez Urząd Mia...

Radomszczańskie Spotkania Integracyjne

W dniach 25 - 28 maja MDK, Miasto Radomsko, Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, MOPS, Warsztaty Terapii Zajęciowej, MOSiR, Środowiskowy Dom Samopomocy oraz Komenda Powiatowa Policji zorganizowały w naszym mieście Radomszczańskie Spotkania Integracyjne. W tym roku nasze przedszkolaki aktywnie włączyły się w obchody X...

Dzień Matki

29.05.2017
Dzień Matki

Dzień Matki

29.05.2017

26 maja jak co roku w naszym przedszkolu uroczyście obchodziliśmy Dzień Matki. Przedszkolaki zaprezentowały bogaty w piosenki i wiersze program artystyczny. Po występach dzieci wręczyły kochanym mamom laurki - kwiatki z załączonymi życzeniami, za które otrzymały mnóstwo pocałunków i serdecznych uśc...

W dniu 18 maja br pani Monika Banaszek z dwojgiem wychowanków naszego przedszkola: Kingą Oziębałą i Adamem Łobaczewskim, wzięli udział w kolejnej edycji konkursu plastycznego Wiosenne malowanie, pod hasłem: "Zielono tu, zielono tam..." Tym razem przedszkolaki malowały w plenerze tatarską chatę. Po długiej i wytę...