KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2015/2016

III Spartakiada Przedszkolaków W dniu 10 czerwca br. na stadionie przy ul. Kościuszki odbyła się kolejna edycja Spartakiady Przedszkolaka, podsumowująca roczną akcję: Sprawny jak przedszkolak - sport, zdrowie, dobra zabawa, prowadzona przez radomszczański MOSiR. Jej celem jest popularyzacja kultury fizycznej ...

Wycieczka do Stadniny Koni

Wycieczka do Stadniny Koni 16 czerwca br. sprawiliśmy naszym milusińskim kolejną niezwykłą niespodziankę. Była nią wycieczka do Stadniny Koni w Gowarzowie....

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2015/16 Dnia 23 czerwca 2016r. oficjalnie zakończyliśmy bieżący rok szkolny. Jak co roku przedszkolaki przedstawiły przybyłym na uroczystość gościom wspaniały program artystyczny. Wierszem i piosenką dzieci wprowadziły nas w klimat zliżających się wakacji. Niektórzy wyc...

Dni Autyzmu

13.12.2016
Dni Autyzmu

Dni Autyzmu

13.12.2016

IV Radomszczańskie Dni Autyzmu Już po raz czwarty 11 kwietnia wspólnie z SOSW obchodziliśmy Radomszczańskie Dni Autyzmu pod hasłem: Wzrastajcie z nami, a nie obok nas. O godz. 9.00 rano spotkaliśmy się z wychowankami Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego i zaopatrzeni w niebieskie plakietki i baloniki, ws...

Pokaz Czarodzieja Damatusa

Pokaz Czarodzieja Damatusa W dniu 21 kwietnia br. gościliśmy w naszym przedszkolu znanego nam i przesympatycznego Czarodzieja Damatusa ze swoją miłą asystentką. Artyści łódzkiego teatru przedstawili nam wspaniały pokaz iluzjonistyczny, który wywarł na widzach niezapomniane wrażenie. Czarodziej zadziwia...

Rozstrzygnięcie Konkursu Ekologicznego w PP nr 4

Rozstrzygnięcie Konkursu Ekologicznego w Publicznym Przedszkolu Nr 4 W dniu 29 kwietnia br w Publicznym Przedszkolu nr 4 odbyło się uroczyste rozstrzygnięcie Konkursu Ekologicznego pt: Chrońmy zwierzęta naszych lasów, pól i łąk. W plastycznym konkursie wzięło udział dwoje naszych wychowanków: Ki...

XIV Międzyośrodkowy Konkurs Artystyczny W dniu 17 maja 2016 roku na zaproszenie SOSW w Radomsku nasi wychowankowie wraz z opiekunami udali się do Miejskiego Domu Kultury, gdzie odbywał się XIV Międzyośrodkowy Konkurs Artystyczny pod hasłem ,,Nie święci garnki lepią, nie święci śpiewają i wiersze klepią". Dzieci m...

Dzień Dziecka

13.12.2016
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

13.12.2016

Dzień Dziecka 1 czerwca obchodziliśmy święto naszych przedszkolaków. Z tej okazji panie wychowawczynie przygotowały dzieciom miłą niespodziankę: zabawy taneczno-ruchowe w ogrodzie przedszkolnym. Jednak główną atrakcją dzisiejszego święta była konsumpcja smakowitych lodów w wafelkach. Słoneczna a...

Festiwal Piosenki w Łodzi

Festiwal Piosenki w Łodzi W dniu 12 maja br. w sali koncertowej Łódzkiego Domu Kultury odbył się XIX Festiwal Piosenki Dzieci Specjalnej Troski po hasłem: Kochamy zwierzęta. Nasze przedszkolaki przebrane za kolorowych mieszkańców łąki: biedronkę, motylka, pszczółki, pajączka, świerszcza i żabkę ...

Dzień Matki

13.12.2016
Dzień Matki

Dzień Matki

13.12.2016

Dzień Matki W dniu 25 maja 2016 r. odbyła się w naszym przedszkolu uroczystość z okazji Dnia Matki. Pani dyrektor Maria Klauza rozpoczynając uroczystość powitała serdecznie przybyłe mamy, a następnie głos zabrały przedszkolaki. Dzieci przedstawiły program artystyczny - recytowały wierszyki, zaśpiewały i zatańc...